No 2008.gada 1.februāra Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk – KNAB) uzticības tālruņa numurs tiek pārslēgts uz astoņu ciparu numerāciju – 80002070. Turpmāk sastādot uzticības tālruņa numuru, pēc trešā cipara jāpievieno nulle.

Zvanot uz KNAB uzticības tālruni, iedzīvotāji var sniegt informāciju par izdarītajiem vai uzsāktajiem valsts amatpersonu koruptīvajiem noziedzīgiem nodarījumiem un interešu konfliktiem, kā arī politisko partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem.

Lai radītu maksimāli labvēlīgus apstākļus iedzīvotāju saskarsmei ar KNAB, iesaistot ikvienu kopīgajā cīņā pret korupciju, no 2003.gada augusta izveidots Ziņojumu centrs. Informāciju par korupcijas gadījumiem iedzīvotāji var iesniegt personīgi, pa pastu, uzticības tālruni, faksu un elektronisko pastu.

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumu KNAB kompetencē ietilpst jautājumi, kas saistīti ar korupcijas novēršanu un apkarošanu, t.i. ja notikusi kukuļošana vai valsts amatpersonas ir veikušas citas darbības, kas būtu vērstas uz to, lai, izmantojot dienesta stāvokli, savas pilnvaras vai pārsniedzot tās, iegūtu nepelnītu labumu sev vai citām personām, kā arī politisko organizāciju (partiju) finansēšanas noteikumu kontrole un interešu konflikta novēršana valsts amatpersonu darbībā.

Ziņojumu centrā informāciju par minētajām darbībām var iesniegt:

  • personīgi darba dienās no pulksten 8.30 līdz 17.00 (Rīgā, Alberta 13),
  • pa uzticības tālruni 8000 20 70,
  • pa faksu 67 33 11 50,
  • pa pastu (Alberta 13, Rīga, LV-1010),
  • pa elektronisko pastu (knab@knab.gov.lv).